Chat with us, powered by LiveChat

Cum sa inveti programare de la 0 ?

Aceasta este o intrebare pe care sunt sigur ca ti-ai adresat-o destul de des: “Cum sa invat programare (de la 0)?”. Poate ca esti in situatia in care te-ai saturat de jobul actual si vrei sa-l schimbi cu unul nou care sa te implineasca atat pe planul financiar cat si pe cel de crestere profesionala. Sau poate esti complet nou in domeniul IT (elev, student, etc.) si doresti sa inveti programare.

Tot ce pot sa-ti spun eu este ca programarea este dificila (la inceput), dar cu putina practica si perseverenta vei reusi sa o stapanesti si sa-ti dezvolti o cariera de succes in domeniul IT care sa te rasplateasca pe viata din toate punctele de vedere. Suna bine, nu? Dar cum putem incepe cu programarea? Ce anume trebuie sa fac pentru a invata programare?

Inainte de asta, vreau sa te gandesti pe ce ramura (arie) a IT-ului vrei sa mergi pentru urmatorii 3 – 5 ani?┬áDaca iti poti raspunde la aceasta intrebare vei fi cu un pas imens in frunte in cariera ta (si inaintea altora).

In tutorialele ce vor urma, voi incerca sa iti prezint cat mai multe din aceste arii si sa le exploram impreuna, dar inainte de asta te invit sa urmaresti tutoriale de mai jos in care iti prezint ce poti face cu Python (in cazul in care te hotaresti sa inveti acest limbaj de programare):

Python, un limbaj perfect pentru incepatori, extrem de folosit in zilele noastre, cu o sintaxa relativ usoara. Marea intrebare este, ce poti face cu acest limbaj de programare? Python fiind un limbaj interpretat, are un avantajl fata de limbajele compilate gen C/C++, deoarece necesita mai putin cod pentru a realiza anumite instructiuni.

Asadar, ariile in care limbajul de programare Python este foarte des intalnit sunt:

  • Automatizare – Aceasta este des intalnita in partea de retelistica prin scripturi pentru administrarea a mai multe device-uri.
  • Cyber-Security – Python ajuta la principiile de Pen-Testing prin realizarea automata de diferite atacuri asupra unui target.
  • Web Development – Aici Python poate fi utilizat cu ajutorul framework-urilor precum Pyramid sau Django pentru realizarea Backend-ului unui website.
  • Quality Assurance (QA – Controlul Calitatii) – Poate fi realizata testarea modulelor software ce urmeaza sa fie lansate pe piata, in vederea functionarii corecte si a vulnerabilitatii feature-urilor.
  • GUI (Graphical User Interface) – In Python pot fi create meniuri interactive pentru diferite programe. Un program foarte cunoscut pentru simularea retelelor creat in Python este GNS3.
  • Embedded si Internet of Things┬á(IoT) – Un bun exemplu sunt placutele de tip Raspberry Pi si programarea senzorilor si sistemelor de securitate din industria automotiva.

Cum sa inveti programare de la 0 folosind Python?

Pentru a te ajuta in procesul tau de a invata Python am creat acest curs online GRATUIT de programare in Python unde vei invata sa gandesti cursiv in acest limbaj de programare prin rezolvarea unor probleme intuitive care iti vor dezvolta logica si te vor ajuta sa inveti Python pe parcurs. Urmareste tutorialul de mai jos pentru a-ti face o idee mai clara despre Python si cum functioneaza acesta ca limbaj de programare.

Inainte de final vreau sa-ti dau un sfat. Google alaturi de un pix si o foaie sunt cei mai buni prieteni ai unui programator, asa ca nu trebuie sa iti fie frica sa cauti pe Google moduri de rezolvare, dar nu trebuie sa cauti raspunsul direct, asterneti pe o foaie ideile tale de rezolvare, si incearca sa transpui acele idei in cod, vei reusi sa observi problemele mult mai repede in acest fel si de asemenea iti vei dezvolta gandirea logica. In rest iti doresc mult succes si spor la cat mai multa practica pentru ca programare e mai putin despre teorie, cat despre practica.

 

Iti multumesc ca ai citit acest articol despre “ce limbaj de programare sa inveti” si sper ca ai gasit limbajul de programare potrivit pentru tine.┬áPe langa asta eu vreau sa-ti ofer un curs Gratuit despre Programare in Python la care te invit sa te inscrii AICI.

Sper ca ti-a placut acest articol, iar daca da, da-i un SHARE (ma va ajuta foarte mult).

Iti multumesc, Ramon

Summary
Review Date
Reviewed Item
Cum sa inveti Programare de la 0 (folosind Python) ? | Programare in Python #1
Author Rating
51star1star1star1star1star