Ti-ai dorit vreodata sa descoperi tainele unui limbaj de programare, dar nu ai stiut ce limbaj de programare sa inveti? Tot timpul te-ai lasat descurajat nestiind care limbaj este cel potrivit pentru tine? Daca esti curios sa afli care sunt top 5 cele mai cautate limbaje de programare in 2019, esti in locul potrivit.

Care sunt cele mai populare limbaje de programare?

2019 este un an al schimbarilor, a cresterii accelerate si un an in care se pune tot mai multe accentul pe aplicatii Web-based, tehnologii IoT, Game Development, Inteligenta Artificiala & Machine Learning si aplicatii enterprise. Toate aceste tehnologii au la baza anumite limbaje de programare. Defapt lucrurile au incep de la o simpla linie de cod, de la o simpla instructie, iar de-a lungul timpului au evoluat tot mai mult pana la nivelul la care, astazi ne putem folosi de toate aceste tehnologii pentru a face viata noastra (precum si cea a milioane de oameni) mai buna.

In cele ce urmeaza iti voi prezenta topul celor mai populare limbaje de programare din ultimii ani (2016 – 2019), iar apoi tu vei fi cel care va decide pe care sa-l alegi pentru a-ti continua cariera pe o directie anume. Ce iti recomand sa faci este sa te gandesti la ce iti doresti pentru urmatorii ani, apoi sa-ti alegi o tehnologie (sau un trend) care te atrage, dupa care sa incepi sa studiezi acea tehnologie si limbajul de programare + framework-urile pe care le vei folosi pentru a putea implementa acea tehnologie.

Retine, nu trebuie sa scrii lucrurile de la 0 sau sa reinventezi roata, ci pur si simplu te poti folosi de ce au creat altii pentru a creea ceva mai mare, mai bun si mai rapid.

Urmareste video-ul de mai jos pentru a vedea cum aceste tehnologii enuntate mai devreme sunt construite cu ajutorul celor 5 limbaje de programare despre care mentionez mai jos:

Ca o recapitulare a celor mai cautate limbaje de programare in 2019, iata lista urmatoare:

  1. Java – este un limbaj de programare foarte cunoscut si des utilizat. Daca ai auzit despre Android, atunci trebuie sa stii ca acest sistem de operare este construit in Java. Pe langa asta, aplicatii enterprise, interfete si platforme web pot fi construite folosind Java ca limbaj de programare.
  2. C – Limbaj de programare perfecte pentru proiecte low-level, des intalnite in reprogramarea sistemului de operare si utilizate de placutele Arduino, pentru diferite proiecte de automatizare / robotica.
  3. Python – acest limbaj de programare este catalogate ca find un limbaje de scripting, deoarece este foarte des intalnit in automatizari. Cu Python mai poti programa roboti, inteligenta artificiala, construi platforme web, dar si construi interfete grafice (GUI). Python este un limbaj usor de folosit si de invatat, iar flexibilitatea de a scrie codul cu el il face extrem de popular.
  4. C++ – este un limbaj de programare care poate fi folosite pentru a creea aplicatii pentru desktop cu interfata grafica (GUI), pentru game development (folosind Unity) si pentru dezvoltarea de algoritmi (cum ar fi cei de inteligenta de artificiala).
  5. JavaScript – (adesea numit si JS) – este un limbaj de programare orientat obiect (POO) folosit pentru introducerea de functionalitati in pagini web. JavaScript introduce un element de dinamica si varietate intr-o pagina web care (in momentul incarcarii) este rulata direct de catre browser.

Ce limbaj de programare sa inveti?

Acum ca ai vazut un top 5 al celor mai cautate limbaje de programare din 2019, probabil ca te intrebi: “cu care sa incep?”. Cand vine vorba de a alege un limbaj de programare pe care sa-l inveti, lucruri vor incepe mereu cu tine (nu cu programarea). In ce sens? In sensul in care lucrurile vor incepe cu interesele tale, cu pasiunile tale, cu ceea ce vrei tu sa faci in urmatorii 5 – 10 ani.

De exemplu, daca tu esti pasionat de masini si vrei sa contribui la imbunatatirea computerului de board care se afla in cele mai noi modele, atunci eu iti pot recomanda sa inveti limbajul de programare C sau C++.

Daca tu vrei sa creezi aplicatii pe mobil care sa faca viata mai usoara a milioane de oameni din intreaga lume, atunci programare in Java (dupa care Android), sau Swift pentru iOS vor fi lucrurile pe care va trebui sa te axezi.

Programarea este doar un mod prin care tu, ca persoana poti sa creezi si poti sa creezi ceva fascinant care sa aiba impact la nivel global. Acum, gata cu vorbaria si sa trecem la lucruri concrete. Iti recomand sa urmaresti video-ul de mai jos si sa-ti faci o idee legata de limbajul de programare cu care sa incepi:


Parerea ta conteaza

Sper ca ti-a fost de folos acest video/articol despre cele mai cautate limbaje de programare in 2019 si iti doresc mult succes in cariera. Sunt curios care este parerea ta despre acest subiect. Asa ca intrebarea mea pentru tine este: “Tu ce limbaj de programare vrei sa inveti?” lasa raspunsul tau in comentarii si hai sa incepem sa vorbim 😉

Daca esti interesat sa inveti mai multe despre IT & Programare, atunci iti recomand materialele de AICI. Click AICI pentru a afla mai multe.

Ramon (cel care te sustine in procesul tau de crestere)

Ramon Nastase

Eu sunt Ramon, am 25 de ani si sunt Pasionat de IT (Retelistica, Programare, Securitate, Tehnologie) si Training. Misiunea mea este sa te ajut pe tine sa-ti atingi potentialul maxim in cariera ta din domeniul IT. Cu acest gand in minte din 2017 pana in prezent, am construit o comunitate de peste 70.000 de persoane pasionate de IT si de invatare continua. Te invit sa citesti articolele de pe acest blog si sa urmaresti celelalte materiale educative de mai jos 👇
Summary
Review Date
Reviewed Item
[TOP 5] Cele mai CAUTATE limbaje de programare in 2019
Author Rating
51star1star1star1star1star