💻 In acest tutorial din seria Invata Programare in Java incepem seria de tutoriale de programare in Java pentru Incepatori.

Practic in acest tutorial de programare in Java setam mediul de dezvoltare al programelor (aka. IDE) cu ajutorul programului Eclipse pe care il poti descarca de aici: http://www.eclipse.org/downloads/

Pentru a putea scrie cod, mai ai nevoie si de urmatoarele programe:
* JRE (Java Runtime Environment): https://goo.gl/CfGbzE
* JDK (Java Development Kit): https://goo.gl/ycgamA

Odata ce ai instalat tot ce este necesar (JRE, JDK si IDE-ul Eclipse) te poti apuca sa scrii cod in Java. In prima instanta in tutorialul de mai sus cream un nou proiect in Eclipse, dupa care urmeaza sa creeam clasele in care vom scrie codul nostru.

Mai departe tot ce trebuie sa facem este sa incepem sa scriem cod. Intr-o prima instanta (daca nu ai mai intereactionat cu Java sau cu un alt limbaj de tip OOP) iti recomand sa scriem un programel care afiseaza pe ecran un scurt text:

System.out.println("Hello World")

Aceasta linie de cod ne va afisa in consola textul “Hello World” cu un spatiu dupa aceasta. Daca vrem sa afisam un simplu text fara a adauga un spatiu la final atunci vom recurge la functia:

System.out.print("Hello World")

Dupa cum poti sa vezi este o functie similara, dar are un comportament diferit.

Intre timp ce scriai aceasta functie banuiesc ca ai descoperit si functia de autocomplete a IDE-ului Eclipse (mai ales in momentul in care ai apasat pe “.“). Este un feature pe care, personal, il consider extrem de benefic si salvator de timp. Vei vedea pe parcurs ce inveti sa programezi mai bine si faci mai mult cat de util iti va fi.

Citeste si:  Cum creez un Laborator de Retelistica in GNS3 ? | Invata Retelistica #11

Astfel poti programa mult mai usor fara a avea nevoie de cunostinte legate de sintaxa exacta a liniei de cod. Java si Eclipse ne permit sa facem astfel de lucruri.

Sper ca ti-a fost util acest tutorial de programare in Java si iti doresc mult spor la treaba,

Ramon (cel care te sustine in procesul tau de crestere)

Summary
Review Date
Reviewed Item
Tutorial de Programare in Java pentru Incepatori | Programare in Java #1
Author Rating
51star1star1star1star1star