fbpx

Despre mine

Dezvolt cu pasiune una dintre cele mai mari comunitati de IT-isti din Romania cu misiunea de a Digitaliza Romania prin Educatie si Tehnologie, astfel incat romanii sa-si castige libertatea (financiara si de timp) prin IT.

Aparitii

Despre mine

Eu sunt Ramon Nastase

Si ma consider a fi un IT-ist Optimist, pasionat de Educatie. Cred in tehnologie, cred in educatie si in puterea lor de a ne oferi Libertatea, Progresul si Bucuria de a face lucrurile in fiecare zi, de care fiecare dintre noi are nevoie.  

Acesta este motivul pentru care eu am ales sa dau o forma simpla si clara, cunostintelor pe care le-am obtinut in ultimii 14 ani si sa le pun intr-un format care sa-i ajute pe cei care doresc o cariera in IT, sa inceapa si sa reuseasca.

Sunt fondatorul companiei TeachBit.ro care ofera educatie personalizata in IT celor dornici sa inceapa in domeniu si sa se angajeze (sau sa devina freelanceri) in 12 luni sau mai putin fara matematica sau experienta anterioara in domeniu. De asemenea, am fondat compania ProfitSecrets.io cu intentia de a ajuta antreprenorii sa lucreze 5 ore pe saptamana folosindu-se de tehnologie.

Din 2017 si pana in prezent am servit peste 5.000 de clienti, am creat o comunitate de peste 100.000 de persoane si am vandut peste 10.000 de exemplare a cartilor IT scrise de mine in intreaga lume prin platforme precum Amazon.

La TeachBit, Misiunea noastra este de a Digitaliza Romania prin Educatie si Tehnologie. 

Imi place sa fac IT-ul pe intelesul tuturor. Am fost trainer in corporatie si cunosc cat de important e sa se explice conceptele complicate intr-un mod cat mai simplu si clar. 

In ultimii 14 ani de cand fac IT am avut ocazia sa:
– am instruit personal peste 300 de persoane
– sustinut peste 1.000 de ore de training 
– instruiesc peste 4.100 de cursanti online
– particip si sa vorbesc la zeci de conferinte in domeniu
– dezvolt o comunitate online de peste 100.000 de oameni
Tot in aceasta perioada mi-am focusat atentia in a obtine cateva certificari de renume din domeniu: Cisco CCNP, CCNA R&S, CCNA Voice, CCNA Security, CompTIA Security+, Linux LPIC-102

De asemenea, la varsta de 18 ani am devenit olimpic, castigand locul I la concursul national de Retele de Calculatoare, Acadnet, si am obtinut locul III pe Europa Centrala si de Est la concursul NetRiders, organizat anual de catre Cisco.

Asta mi-a oferit sansa si oportunitatea de a deveni student in cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Politehnicii din Bucuresti si de a invata de la unii dintre cei mai buni profesori universitari din tara.

Misiunea mea este sa-i ajut pe cei ca tine – interesati si dornici sa invete – sa obtina succesul in cariera, iar acesta este motivul pentru care ma implic direct.
Ramon Nastase 2021

"Nihil Sine Deo": Ii sunt recunoscator lui Dumnezeu pentru ceea ce mi-a oferit si pentru ceea ce fac in fiecare zi

Sunt o persoana ambitioasa care isi doreste sa faca lucrurile din jurul sau (in mod constant) mai bune

Ma consider a fi un IT-ist Optimist, pasionat de Educatie

Sunt certificat Cisco (CCNP R&S, CCNA Security & Voice) si Linux

Imi place sa ajut oamenii sa creasca, sa evolueze si sa-si atinga potentialul de care sunt cu adevarat in stare

Cum am inceput eu in IT?

Am inceput cu domeniul IT acum mai bine de 10 ani, cand inca eram in liceu. Am inceput retelistica in liceu, mai exact in clasa a 10-a, cand m-am inscris la cursul de CCNA. Cursul l-am facut intr-o forma mai lenta (un modul / semestru) si l-am terminat in clasa a 12-a, moment in care am decis sa invat pentru certificare.

Dupa o perioada intensa de pregatire (2 luni, la varsta de 18 ani) am reusit sa trec examenul si am decis ca este timpul pentru o provocare si mai mare: CCNA Security.

De data aceasta am vrut sa fac totul de unul singur, fara ajutorul unei academii/instructor care sa ma pregateasca. Pentru acest examen am studiat 3 luni si am reusit sa trec certificarea cu brio in luna martie 2013.

In luna mai a anului 2013 am castigat Concursul National de Retele de Calculatoare, AcadNet. In urma acestui concurs am fost admis ca olimpic la Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Intre timp am ajuns sa fac training IT online (Retelistica, Linux, Programare, Securitate) si pe YouTube, unde in prezent canalul are peste 50.000 de abonati si peste 5 Milioane de vizualizari totale.

ramon nastase pareri interviu metropola tv
ramon nastase pareri interviu canal 33
ramon nastase pareri interviu metropola tv
ramon nastase conferinta
NetRiders_CERT_2014_INTL_CE_03_Ramon Nastase
ramon_nastase_premiul_I_acadnet_nationala
CCNA-ramon-nastase-certificare-cisco
ramon_nastase_participare_acadnet_nationala

Afla mai multe despre cum am invatat IT din acest video

Ani de experienta in IT

Cursanti online

Abonati pe YouTube

Carti scrise

Cursuri IT online

Alege aria din IT care te intereseaza

Retele de Calculatoare

Cu aceasta arie a IT-ului am inceput. Mi-a placut faptul ca puteam sa conectez lumea si usor, usor sa-mi formez propriul Internet. Astfel mi-am dezvoltat o pasiune de invatare (si predare) pentru aceasta arie.

Curs Securitate Cibernetica by Ramon Nastase

Securitate Cibernetica

Hacking…. mi-a sunat mereu bine acest termen. Poate pentru ca este un termen „la moda”, dar mereu am stiut ca trebuie sa stiu foarte multe pentru a ma considera cu adevarat un Hacker. Asta m-a motivat.

Curs Linux & Servere by Ramon Nastase

Linux & Servere

Foarte mult timp mi-am pus intrebarea legata de Servere. „Oare ce este un Server ? cum arata ? si mai ales cum functioneaza ?” Intr-un final am aflat si bineinteles  ca mi-am facut propriile Servere (in Linux).

Incepe in Reconversia Profesionala in IT cu indrumare de la Ramon Nastase

 

Am pregatit pentru un drum clar de la zero la angajare in Securitate IT de la zero fara sa ai nevoie de experienta anterioara in doar 12 luni. Apasa acum pe buton si vezi cursurile 👇  

Ramon Nastase
cum sa incepi in securitate it ramon nastase

INCEPE RECONVERSIA PROFESIONALA IN SECURITATE IT,PORNIND DELA ZERO, CHIAR DE ACUM!

Iti ofer 3 Lectii Gratuite practice despre Securitate IT prin care sa iti arate cum sa faci asta

 

Intra pe mail pentru a citi prima lectie