Despre Ramon Nastase

Dezvolt cu pasiune cea mai mare comunitate de IT-isti din Romania cu misiunea de a educa oamenii pentru atingerea potentialului maxim in carierele lor.

Despre mine

Te Salut ! Eu sunt Ramon

Si imi place sa fac IT-ul pe intelesul tuturor. Am inceput cu domeniul IT acum 7 ani, cand inca eram in liceu. Am inceput retelistica in liceu, mai exact in clasa a 10-a, cand m-am inscris la cursul de CCNA. Cursul l-am facut intr-o forma mai lenta (un modul / semestru) si l-am terminat in clasa a 12-a, moment in care am decis sa invat pentru certificare.

Dupa o perioada intensa de pregatire (2 luni, la varsta de 18 ani) am reusit sa trec examenul si am decis ca este timpul pentru o provocare si mai mare: CCNA Security.

De data aceasta am vrut sa fac totul de unul singur, fara ajutorul unei academii/instructor care sa ma pregateasca. Pentru acest examen am studiat 3 luni si am reusit sa trec certificarea cu brio in luna martie 2013.

In luna mai a anului 2013 am castigat Concursul National de Retele de Calculatoare, AcadNet. In urma acestui concurs am fost admis ca olimpic la Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Intre timp am ajuns sa fac tutoriale IT (Retelistica, Linux, Programare, Securitate) pe YouTube.

Misiunea mea este sa fac IT-ul pe intelesul oricui prin tutorialele, articolele, cursurile si cartile pe care le creez.

 

Sunt o persoana ambitioasa care (destul de des) exagereaza cu munca (80 - 100 ore / saptamana), dar iubesc ceea ce fac.

Sunt certificat Cisco (CCNP R&S, CCNA Security & Voice) si Linux

Imi place sa tin cursuri si sa predau (online sau offline)

Ani in IT

Studenti

Abonati pe YouTube

Tutoriale pe YouTube

materiale pentru tine

Afla mai multe despre ce fac

Pasiuni

Sunt pasionat de

Retele de Calculatoare

Cu aceasta arie a IT-ului am inceput. Mi-a placut faptul ca puteam sa conectez lumea si usor, usor sa-mi formez propriul Internet. Astfel mi-am dezvoltat o pasiune de invatare (si predare) pentru aceasta arie.

Programare cu Java

Un trend in continua crestere si expansiune. Am ramas surprins prima data cand am dat de ea pentru ca puteam sa fac un calculator sa faca ceea ce ii spuneam eu. Asta m-a surprins si m-a facut curios.

Securitate Cibernetica

Hacking…. mi-a sunat mereu bine acest termen. Poate pentru ca este un termen “la moda”, dar mereu am stiut ca trebuie sa stiu foarte multe pentru a ma considera cu adevarat un Hacker. Asta m-a motivat.

Programare cu Python

Un trend in continua crestere si expansiune. Am ramas surprins prima data cand am dat de ea pentru ca puteam sa fac un calculator sa faca ceea ce ii spuneam eu. Asta m-a surprins si m-a facut curios.

Programare cu Android

Un trend in continua crestere si expansiune, Programare aplicatiilor mobile pe Android. Colegul meu Edvin, te va invata pas cu pas cum sa-ti creezi propriile aplicatii pe Android si cum sa incepi sa-ti monetizezi munca.

Linux & Servere

Foarte mult timp mi-am pus intrebarea legata de Servere. “Oare ce este un Server ? cum arata ? si mai ales cum functioneaza ?” Intr-un final am aflat si bineinteles  ca mi-am facut propriile Servere (in Linux).

Invata IT de la 0!

Cu ajutorul cartilor mele vei putea invata IT rapid si usor, de la 0, indiferent daca ai sau nu experienta in domeniu.