fbpx

        In ultimele articole ti-am prezentat exercitiile/miscariile compuse pe care le fac la sala, planul meu pentru a creste in forta pentru urmatorul an si ti-am oferit 3 SFATURI simple care te vor ajuta sa-ti maresti masa musculara. Astazi vreau sa continuam aceasta serie si sa vorbim despre un factor extrem de important cand vine vorba de progresul meu si al TAU la sala.

        Este vorba de recuperare, un factor extrem de important si adesea uitat de practicantii acestui sport. Majoritatea persoanelor acorda o atentie foarte mare antrenamentului (exercitilor pe care trebuie sa le faca la sala, numarul de repetari/seturi, dropseturi, superseturi etc.) si uita de ceilalti 2 factori extrem de importanti dieta si recuperarea.

        Noi mergem la sala, stimulam muschiul prin exercitiile pe care le facem si astfel (daca stimulul a fost destul de puternic) organismul se va adapta si va creste, doar daca beneficiaza de nutrienti si de odihna. Acum, haide sa trecem si sa vorbim in detaliu despre subiectul de astazi (URMARESTE video-ul de mai sus pentru a afla mai multe despre acest subiect).

Stiai ca recuperarea dupa antrenament implica 6 factori ? Acestia sunt:

1) Odihna – asigura-te ca ai cel putin 6 – 8 ore de somn in fiecare noapte

cum sa am mai multa energie prin somn ramon

2) Consumul suficient de lichide – recomandarea specialistiilor este de minim 2 litri de apa in fiecare zi

 

 

3) Consumul suficient de calorii – cu cat mananci mai multe calorii (200 – 300 kcal peste nivelul de mentinere) cu atat te vei recupera mai repede dupa fiecare antrenament
mananca suficiente calorii pentru masa musculara

4) Consumul suficient de proteina – mananca intre 2 si 2.2g / kg corp de proteina in fiecare zi

mananca suficienta proteina pentru masa musculara

5) Vitaminele si Mineralele – consuma cel putin 2 serviri de fructe si legume in fiecare zi

6) Acizii grasi Omega 3 & 6 – mananca saptamanal peste oceanic (somon, macrou, sardine, etc.) si diferite nucifere (seminte de in, nuci, migdale etc.)

acizi grasi omega 3 pentru sanatate

Pentru fiecare dintre acesti factori gasesti cate un articol scris de mine, pe care te invit sa il citesti pentru a afla mai multe informatii.

ACESTEA TE POT AJUTA INDIFERENT DACA MERGI LA SALA (sau faci un alt sport) SAU NU. Toti cei 6 factori enuntati mai sus, te vor ajuta sa treci cu bine peste o perioada stresanta din viata (fie ca vorbim de stres mental sau fizic).

         Daca esti student si ai foarte mult de invatat (sau lucrezi in conditii de stres), asigura-te ca dormi suficiente ore pe noapte, adica cel putin 6 ore si ca nutritia ta este ca la carte, adica mananci diverse alimente bogate in micronutrienti (vitamine si mineral), fibre alimentare iar mesele tale sunt de asemenea bogate in proteina si in grasimi sanatoase.

Lasa un comentariu in sectiunea de mai jos. De asemenea, nu uita sa dai un like si un share articolului !

Mersi pentru timpul acordat si da-mi de veste daca ti-au fost utile aceste sfaturi !

Ramon @RNFit

 

Obtine Programul Meu de Antrenament GRATUIT

[mc4wp_form id=”2913″]

cum sa incepi in securitate it ramon nastase

INCEPE RECONVERSIA PROFESIONALA IN SECURITATE IT,PORNIND DELA ZERO, CHIAR DE ACUM!

Iti ofer 3 Lectii Gratuite practice despre Securitate IT prin care sa iti arate cum sa faci asta

 

Intra pe mail pentru a citi prima lectie