Conform ultimelor studii, Java este in prezent cel mai popular limbaj de programare. Daca vrei sa inveti limbajul de programare Java, iti ofer 2 ore de materiale video Gratuite din care sa inveti ma bine Java. Inscrie-te AICI!

Cand te gandesti la Java, in majoritatea cazurilor, iti vin in minte idei de construire a serverelor de aplicatii, teste de unitate, aplicatii mobile, aplicatii desktop, aplicatii pentru intreprinderi, etc. Desigur, acestea sunt cateva exemple bune dar lista nu acopera intreaga gama incredibila de posibilitati ale acestui limbaj.

Astazi vorbim despre 4 lucruri surprinzatoare pe care le poti face cu ajutorul limbajului de programare in Java.

  • Dezvoltarea aplicatiilor cloud

Similar multor limbaje de programare, developerii de software folosesc Java pentru a construi servicii de aplicatii bazate pe cloud, API-uri web, aplicatii client si asa mai departe. Java este utila nu doar pentru crearea de noi aplicatii si mutarea celor existente in cloud, dar si pentru posibilitatea de a fi folosit perfect oriunde in mixul modern de aplicatii cloud, mobile si desktop concepute sa functioneze in acelasi mod indiferent de locul in care se intampla sa fie difuzate.

O importanta deosebita pentru dezvoltarea cloud-ului este testarea unitara folosind simulari intr-un proces numit “mocking”, in care obiectele software sunt folosite pentru a simula obiectele din lumea reala si pentru a determina daca testele unificate trec sau nu. Cea mai utila si utilizata sursa în mod obișnuit pentru mocking este Mokito, care are la baza limbajul de programare Java. Cu ajutorul acestuia ai posibilitatea sa-ti folosesti abilitatile combinate intre Mokito și Java pentru a efectua testarea unitatilor de aplicatii si a diverselor dispozitive.

  • Explorarea spatiului la NASA

Probabil nu te-ai intrebat dar, NASA utilizeaza Java pentru o serie de aplicatii interesante. Un exemplu de astfel de aplicatie este World Wind, un kit de dezvoltare software (SDK) care permite sa examinezi in detaliu orice locatie de pe planeta. Sursa de date este o combinatie a imaginilor satelitului Landsat si a datelor misiunii topografice de radar Shuttle.

  • Internet of Things
Citeste si:  💻 Cum sa inveti Programare de la 0 (folosind Python) ? | Invata Programare #0

Probabil ca ai auzit multe despre Internetului Lucrurilor. In aceste zile IoT este peste tot, de la senzori in masini industriale masive, pana la dispozitive inteligente, cum ar fi camerele de securitate.
Stiai ca termostatul Nest este construit pe baza unui mix de Java si Inteligenta Artificiala?

😏 Pana si in tonomatele de cafea se gaseste Java. Software-ul unor tonomate de cafea are la baza limbajul de programare Java ce permite urmarirea inventarului materiei prime, temperaturii, umiditatii si locatiei.

  • Inapoi la scoala

Un numar mare de scoli si institutii de invatamant folosesc aplicatii personalizate construite in Java. Crearea de aplicatii educationale pentru sistemul de invatamant implica scrierea unei game largi de aplicatii mai mici care sunt folosite pentru a urmari statisticile studentilor precum si dezvoltarea proceselor de modelare pentru un laborator.

Pentru mai multe detalii despre limbajul de Programare Java si ce poti face cu el iti recomand sa urmaresti video-ul de mai jos:

🤟 Acestea au fost doar cateva din exemplele mai putin cunoscute despre unde poti folosi limbajul de programare in Java. De sigur, lista poate continua. Daca esti curios sa afli mai multe despre Java, AICI gasesti mai multe informatii utile.

Ceea ce trebuie sa stii este ca Java a devenit atat de popular si de larg raspandit incat poate fi chiar drumul tau spre o cariera de succes.

Pe data viitoare. Ramon.