fbpx

Daca esti curios sa afli cum se fac atacurile cibernetice, atunci ai ajuns in locul potrivit pentru ca in acest articol vei vedea un tutorial de instalare a Kali Linux, care este distributia de Linux folosita de Hackeri. Hai sa vedem despre ce este vorba !

Ce este Kali Linux ?

Kali Linux este distributia de Linux (cea mai) folosita de catre Hackeri si Pentesteri profesionisti datorita amalgamului de programe existente pe aceasta.

In Kali Linux poti gasi extrem de multe programe axate pe partea de securitate si mai exact pe partea de testare a vulnerabilitatii sistemului.

Tutorial instalare Kali Linux in masina virtuala

                  Pentru a instala Kali Linux, avem nevoie sa trecem prin cativa pasi. In primul rand avem nevoie de programul VirtualBox (sau un alt program de virtualizare – ex: VMware Workstation) si de imaginea OS-ului Kali Linux (pe care o poti downloada printr-o simpla cautare pe Google) asa cum poti vedea in figura 1 de mai jos:

tutorial instalare kali linux

Figura 1

Urmatorul pas, dupa descarcarea imaginii sistemului de operare Kali Linux si a programului de virtualizare Virtualbox revine procesului de instalare (mai exact creearii unei masini virtuale), dupa cum poti vedea in figura 2 si 3:

cum sa instalez kali linux intr-o masina virtuala

Figura 2

tutorial proces de instalare kali linux

Figura 3

Acesta a fost doar un foarte scurt rezumat, dar daca vrei sa vezi intregul proces de instalare atunci iti recomand sa urmaresti acest tutorial din seria Invata Securitate, unde poti sa vezi pas cu pas cum trec prin procesul de instalare a Kali Linux (care nu este greu deloc):

Vrei sa faci reconversie profesionala in Securitate IT?

Urmareste tutorialul de mai jos pentru a afla cum sa faci Reconversie Profesionala in Securitate IT in mai putin de 12 luni, pornind de la zero

💻 Doresti sa faci reconversie profesionala pe partea de Securitate IT? Participa la urmatorul curs de Securitate Cibernetica cu mentorat din partea lui Ramon Nastase. Aplica aici: LINK

INCEPE RECONVERSIA PROFESIONALA IN SECURITATE IT,PORNIND DELA ZERO, CHIAR DE ACUM!

Iti ofer 3 Lectii Gratuite practice despre Securitate IT prin care sa iti arate cum sa faci asta

 

Intra pe mail pentru a citi prima lectie