fbpx

        Multe persoane m-au intrebat, ce pot face pentru a creste in masa musculara. Raspunsul meu a fost „Mananca mai mult !”. Ei imi spun: „dar mananc foarte mult!”. Ii intreb „Cate mese mananci in fiecare zi ?”, iar raspunsul lor este „cam 2 – 3 mese. Nu pot manca mai mult.”.

      Daca si tu te numeri printre aceste persoane (si nu numai), vreau sa-ti ofer o rezolvare la aceasta problema. Solutia o vei afla in urmatoarele randuri. 

        Singura solutie este sa mananci mai mult ! Chiar daca pare simplu, pentru unele persoane e destul de greu sa faca acest lucru. Pana la urma ce trebuie sa faci pentru a putea manca mai mult ? Ideea este ca nu trebuie, neaparat, sa cresti numarul de mese.

        Asta inseamna ca, daca mananci 2 mese pe zi, NU trebuie sa sari dintr-o data la 5 mese. Iti recomand sa adaugi inca o masa, sa ajungi la un numar de cel putin 3 mese pe zi.

        O alta solutie este ca aceste mese sa fie mai dense din punct de vedere caloric, adica sa aiba mai multe calorii. Dar nu toata lumea are timpul (sau disciplina) de a-si pregatii fiecare masa in parte. In cele ce urmeaza iti voi prezenta una dintre mesele mele preferate, cand ma aflu in perioada de masa si trebuie sa mananc mai mult. 

 

Cateva motive pentru care TREBUIE sa incerci aceasta reteta:

  • Foarte usor de facut
  • Foarte rapid de facut
  • Masa sanatoasa
  • Si nu in ultimul rand DELICIOASA

Alimentul principal va fi ovazul. Fulgii de ovaz reprezinta una dintre cele mai bune surse de carbohidrati complexi pe care ii avem la dispozitie, acestia avand un continut ridicat de fibre, micronutrienti si nu in ultimul rand, calorii. Pe langa ovaz, prefer sa mai adaug o cupa (15g – 20g) de un supliment proteic, 1 fruct (mere, banane, fructe de padure etc.) cacao, scortisoara si miere pentru un gust mai bun.

reteta-mic-dejun-sanatos

Ingrediente pentru o portie: (~600kcal)

  • 100g ovaz
  • 400 ml apa
  • 1 cupa concentrat proteic
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita cacao
  • 1 lingurita miere
  • 1 fruct la alegere (mere, banane etc.)
  • 1 lingura unt de arahide (pentru un continut caloric mai mare)

Mod de preparare:

Se pune ovazul si apa intr-un bol si se introduce in microunde. Se lasa 2 – 3 minute pana cand ovazul s-a umflat.

In cazul in care nu vrei sa folosesti un cuptor cu microunde, poti pur si simplu sa fierbi apa si sa o amesteci cu ovazul, asteptand un timp pana cand acesta se raceste.

Dupa ce ovazul s-a umflat, se adauga toate ingredientele si se amesteca bine ! Acum, ai 2 optiuni fie il mananci cald, fie il lasi peste noapte in frigider si il servesti urmatoare zi la micul dejun (aceasta este metoda mea preferata).

Timp de preparare: 5-10 minute

ce sa mananci pentru masa musculara

Informatii Nutritionale:

Tu ce parere ai despre aceasta reteta ? Lasa un comentariu in sectiunea de mai jos. De asemenea, nu uita sa dai un like si un share articolului !

Iti multumesc pentru timpul acordat !

Ramon @RNFit

 

Obtine Programul Meu de Antrenament GRATUIT

[mc4wp_form id=”2913″]

cum sa incepi in securitate it ramon nastase

INCEPE RECONVERSIA PROFESIONALA IN SECURITATE IT,PORNIND DELA ZERO, CHIAR DE ACUM!

Iti ofer 3 Lectii Gratuite practice despre Securitate IT prin care sa iti arate cum sa faci asta

 

Intra pe mail pentru a citi prima lectie