fbpx

Odata cu acest articol voi incepe o serie (de articole) in care vom discuta despre cateva utilitare in Linux pe care le putem folosi pentru a ne face „viata mai usoara”. Hai sa incepem !

In articolele precedente din seria #InvataLinux am vazut cum putem instala Ubuntu intr-o masina virtuala (impreuna cu cateva comenzi de baza). Am vazut cum putem creea, modifica si sterge anumite fisiere (si continutul acestora) sau foldere si chiar cum putem administra partea de retelistica din terminalul Linux.

5)  Cautarea unui fisier in Ubuntu din Terminal – find / locate

Iata in acest tutorial 2 moduri prin care poti cauta un fisier / folder in Linux din terminal. Cele 2 moduri sunt prin folosirea comenzii find sau a comenzii locate.

 

 

Iti multumesc pentru interesul si atentia acordata acestui articol despre „cum sa cauti un fisier in Linux„. Daca esti interesat sa inveti mai multe despre  Linux atunci te invit sa te inscrii in RamonNastase.ro Academy si sa parcurgi cursul de Linux:

[maxbutton id=”3″ url=”https://ramonnastase.ro/courses/curs-online-introducere-linux-pentru-incepatori/” text=”Intra aici”]

Iti doresc mult spor in ceea ce faci,

Ramon (cel care te sustine in procesul tau de crestere)

cum sa incepi in securitate it ramon nastase

INCEPE RECONVERSIA PROFESIONALA IN SECURITATE IT,PORNIND DELA ZERO, CHIAR DE ACUM!

Iti ofer 3 Lectii Gratuite practice despre Securitate IT prin care sa iti arate cum sa faci asta

 

Intra pe mail pentru a citi prima lectie