fbpx

In ultima perioada am primit foarte multe intrebari in legatura cu un subiect, si anume, cu ce limbaj de programare ar fi bine sa incep cariera de IT? Daca si tu te afli printre cei care au aceasta dificultate, te invit sa citesti articolul de astazi care o sa-ti fie de ajutor.

Cand vine vorba de IT, majoritatea dintre noi se gandesc la zona de programare. Iar daca vorbim de programare, ar trebui sa te hotarasti de la inceput cu ce limbaj sa incepi.
Chiar daca nu ai mai lucrat in IT, nu stii matematica sau nu ai o facultate de IT terminata asta nu inseamna ca nu poti sa inveti usor si rapid un limbaj de programare. Important este sa stii functionarea de baza a unui calculator.

Un limbaj de programare pe care ti-l recomand, cel putin pentru inceput, este Python.
Python este un limbaj de programare extrem de rapid si usor de invatat prin care te poti obisnui cu modul de gandire in programare. Oamenii tind sa creada ca pentru a lucra in IT ai nevoie de o anumita experienta sau studii. In practica tot de ce ai nevoie este dorinta de a invata si practica, tocmai pentru a intelege modul de gandire si structurare a codului, astfel incat acesta sa execute toate comenzile corect.

Practic, programarea este interfata intre tine si calculator prin care tu il instruiesti ce sa faca anumite lucruri in locul tau. Acesta le va face mult mai rapid, mai bine si fara ca tu sa depui un efort prea mare. Tot ce trebuie sa faci este ca ideea sau informatiile din mintea ta sa le scrii intr-un anumit limbaj pe care, mai apoi, calculatorul sa le proceseze si sa le reproduca intr-un anumit rezultat pe care ti-l doresti.

La momentul actul Python este cel mai accesibil si usor limbaj de programare cu care poti sa inveti programare. Daca iti doresti sa inveti Python te invit sa parcurgi cartea scrisa de mine despre limbajul de programare Python care te va ajuta sa inveti programare de la zero fara a avea nevoie de matematica, limba engleza (avansat) sau experienta anterioara in domeniu


O data ce ai prins sintaxa de baza si ai inceput sa rezolvi anumite probleme de programare, pasul urmator va fi sa aplici lucrurile invatate, adica sa faci chestii practice ca mai apoi sa poti merge la urmatorul nivel.

Urmatorul pas este sa te decizi care este aria in care vrei sa profesezi.
• Daca iti doresti Web Development atunci iti recomand sa mergi in zona de JavaScript, HTML sau CSS.
• Daca vrei sa faci Mobile Aplication Development atunci poti sa mergi in zona de Java sau Kotlin.
• Ca sa incepi Game Programming (sau Game Development) atunci C++  te-ar putea ajuta foarte mult.

Trebuie sa te gandesti foarte bine ce ai vrea sa faci, iar aici intervine munca ta. Cel mai bun exercitiu este sa te gandesti ce ti-ar placea sa faci in fiecare zi, chiar daca nu ai fi platit pentru aceasta activitate. Iar in momentul in care ai macar 1-2 raspunsuri pentru aceasta intrebare, poti sa mergi mai departe si sa faci un research pe acel topic.

Research-ul ar trebui sa cuprinda cateva aspecte de genul:
• Care sunt skill-urile de care am nevoie?
• Ce tehnologie se foloseste?
• Ce fel experienta practica am nevoie?

Pe acest subiect poti sa vezi mai jos un video in care iti explic care ar fi pasii pe care sa-i urmezi astfel incat tu sa ajungi din punctul in care esti acum, la angajare.

Nu uita, totul depinde de tine si de ceea ce iti doresti cu adevarat sa faci.
Sper ca ti-a fost util ceea ce ai citit.

Vrei sa inveti programare si sa faci reconversie profesionala in Securitate IT?

Urmareste tutorialul de mai jos pentru a afla cum sa faci Reconversie Profesionala in Securitate IT in mai putin de 12 luni, pornind de la zero

➡️ Doresti reconversie profesionala in Securitate Cibernetica? Aplica acum pentru o discutie pentru a afla cum poti face reconversie profesionala in Securitate IT in 9 – 12 luni, pornind de la zero: LINK

SecuritateIT.com

Pe data viitoare.

Ramon


INCEPE RECONVERSIA PROFESIONALA IN SECURITATE IT,PORNIND DELA ZERO, CHIAR DE ACUM!

Iti ofer 3 Lectii Gratuite practice despre Securitate IT prin care sa iti arate cum sa faci asta

 

Intra pe mail pentru a citi prima lectie