fbpx

In acest tutorial vorbim despre cum sa inveti Programare daca nu ai experienta deloc cu acest domeniu. Mai exact vei afla cum sa inveti Programare in 3 Pasi simpli.

Cum sa inveti Programare de la zero?

„Nu ai nevoie de matematica, experienta sau facultate in IT pentru a invata Programare”

Legat de acest subiect vreau sa-ti spun cateva lucruri care sa-ti usureze munca in ceea ce priveste programarea si IT-ul.

1) Programarea nu este complicata / dificila / grea / de neinvatat

2) Nu ai nevoie de cunostinte de matematica pentru a invata sau a face programare

3) Oricine poate deveni programator daca are un motiv puternic pentru care vrea sa invete (evolutie personala, o viata mai buna pentru tine si pentru familia ta prin castigurile financiare, dorinta de a contribui si a creea ceva mai maret decat tine etc.)

Aceste 3 criterii pe care ti le-am enumerat mai devreme au fost un mic bonus pentru ceea ce urmeaza in video. Acum iti recomand sa urmaresti video-ul sa retii cei 3 pasi pentru a invata programare (de la zero, daca e si cazul tau), dupa care sa incepi sa-i aplici.

Acum ca ai urmarit video-ul de mai sus, probabil ca te gandesti: „ok, ok, am inteles care e procesul prin care trebuie sa trec pentru a invata programare, dar acum…. cu ce limbaj de programare sa incep?” – fix despre asta vom discuta in a doua parte a acestui articol.

Cu ce limbaj de programare sa incep?

C, C++, Java, Python, C#, HTML/CSS/JavaScript, Ruby, Go – cu care sa incepi?

Primesc foarte des aceasta intrebare din partea a sute de persoane: „Ramon, spune-mi cu ce limbaj de programare sa incep”, iar raspunsul este mereu: „Nu stiu.”. In acel moment orice persoane cu care vorbesc se blocheza: „Cum adica nu stii?”, iar raspunsul meu este: „Pur si simplu. Nu stiu ce abilitati ai, nu stiu ce pasiuni ai, nu stiu ce experienta ai si nu stiu ce vrei sa faci in viitor.”

Cand vine vorba de a alege un limbaj de programare pe care sa-l inveti, lucruri vor incepe mereu cu tine (nu cu programarea). In ce sens? In sensul in care lucrurile vor incepe cu interesele tale, cu pasiunile tale, cu ceea ce vrei tu sa faci in urmatorii 5 – 10 ani. De exemplu, daca tu esti pasionat de masini si vrei sa contribui la imbunatatirea computerului de board care se afla in cele mai noi modele, atunci eu iti pot recomanda sa inveti limbajul de programare C sau C++. Daca tu vrei sa creezi aplicatii pe mobil care sa faca viata mai usoara a milioane de oameni din intreaga lume, atunci programare in Java (dupa care Android), sau Swift pentru iOS vor fi lucrurile pe care va trebui sa te axezi.

Programarea este doar un mod prin care tu, ca persoana poti sa creezi si poti sa creezi ceva fascinant care sa aiba impact la nivel global. Acum, gata cu vorbaria si sa trecem la lucruri concrete. Iti recomand sa urmaresti video-ul de mai jos si sa-ti faci o idee legata de limbajul de programare cu care sa incepi:

Daca vrei sa studiezi mai multe despre IT si Programare iti recomand sa intri AICI si sa incepi sa inveti Programare de la 0 prin explicatii pas cu pas.

Succes,

Ramon (cel care te sustine in procesul tau de crestere)

cum sa incepi in securitate it ramon nastase

INCEPE RECONVERSIA PROFESIONALA IN SECURITATE IT,PORNIND DELA ZERO, CHIAR DE ACUM!

Iti ofer 3 Lectii Gratuite practice despre Securitate IT prin care sa iti arate cum sa faci asta

 

Intra pe mail pentru a citi prima lectie