Chat with us, powered by LiveChat

Ce este Git si GitHub?

Aici vom vorbi despre cum iti poti salva si accesa codul in orice moment. Git sau GitHub este din ce in ce mai utilizat si cerut de toti angajatorii.  Reprezinta un software ce te ajuta la versionarea codului tau. Spre exemplu, daca vrei sa construiesti pe baza a ceea ce ai lucrat pana acum sau sa aduci si alte persoane care sa contribuie la munca ta, nu poti tine codul pe calculatorul tau pentru ca va deveni dificil ca si altii sa acceseze si sa lucreze cu ceea ce tu ai facut pana la momentul respectiv.

Creatorul Linux, pe numele lui Linus Torvalds, este cel care s-a gandit la o metoda de versionare a codului, in momentul in care a considerat ca este nevoie ca mai multi programatori sa lucreze la versiunea sa de Linux.

Prin folosirea Git, altii vor putea adauga si-si pune amprenta pe codul deja creat de tine. Iti prezint in video cateva exemple practice si iti prezint in detaliu posibiltatile ce Git ti le ofera. De asemena, voi vorbi despre Repository si cat de util acesta iti poate fi.

Multi programatori folosesc GitHub pentru a-si stoca ceea ce au codat si a-si crea un portofoliu pe care angajatorii il pot oricand vizualiza. Este extrem de important sa ai cont pe GitHub daca iti doresti o cariera in IT. Sa nu mai vorbesc ca poti colabora cu alti programatori ce vor aduce imbunatatiri codului tau. Pe langa GitHub, te mai poti folosi de GitLab si Atlantis, care fac exact aceleasi lucruri dar au doar cateva mici diferente de design.

Iti multumesc pentru atentia acordata si te invit la urmatorul video, in care vei vedea cum sa-ti versionezi codul pe GitHub. Succes in tot ceea ce faci!

Si iata mai jos cum poti sa folosesti Git in cazul in care vrei sa-ti versionezi codul pe Linux:

Mult succes!

Ramon (cel care te sustine in procesul tau de crestere)