Despre Ramon Nastase

Dezvolt cu pasiune cea mai mare comunitate de IT-isti din Romania cu misiunea de a educa oamenii pentru atingerea potentialului in carierele lor din IT.

Despre mine

Eu sunt Ramon Nastase…

Sunt trainer, autor si fondatorul companiei care se axeaza pe formarea si training-ul persoanelor care vor sa-si inceapa o cariera in domeniul IT.

Imi place sa fac IT-ul pe intelesul tuturor
. Am fost trainer intr-o corporatie, stiu cat de important e sa se explice conceptele complicate intr-un mod cat mai simplu. In ultimii 9 ani de cand fac IT am avut ocazia sa:
– am instruit personal peste 300 de persoane
– sustint peste 1000 de ore de training 
– instruiesc peste 3.800  de cursanti online
– particip si sa vorbesc la zeci de conferinte in domeniu
– dezvolt o comunitate online de peste 70.000 de oameni
Tot in aceasta perioada mi-am focusat atentia in a obtine cateva certificari de renume din domeniu:
 Cisco CCNP, CCNA R&S, CCNA Voice, CCNA Security
– CompTIA Security+
 Linux LPIC-102
De asemenea, la varsta de 18 ani am devenit olimpic, castigand locul I la concursul national de Retele de Calculatoare, Acadnet, si am obtinut locul III pe Europa Centrala si de Est la concursul NetRiders, organizat anual de catre Cisco.

Asta mi-a oferit sansa si oportunitatea de a deveni student in cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Politehnicii din Bucuresti si de a invata de la unii dintre cei mai buni profesori universitari din tara.

Misiunea mea este sa-i ajut pe cei ca tine – interesati si dornici sa invete – sa obtina succesul in cariera, iar acesta este motivul pentru care ma implic direct.

Sunt o persoana ambitioasa care isi doreste sa faca lucrurile din jurul sau (in mod constant) mai bune

Sunt certificat Cisco (CCNP R&S, CCNA Security & Voice) si Linux

Imi place sa ajut oamenii sa creasca, sa evolueze si sa-si atinga potentialul de care sunt cu adevarat in stare

Cum am inceput eu in IT?

Am inceput cu domeniul IT acum 9 ani, cand inca eram in liceu. Am inceput retelistica in liceu, mai exact in clasa a 10-a, cand m-am inscris la cursul de CCNA. Cursul l-am facut intr-o forma mai lenta (un modul / semestru) si l-am terminat in clasa a 12-a, moment in care am decis sa invat pentru certificare.

Dupa o perioada intensa de pregatire (2 luni, la varsta de 18 ani) am reusit sa trec examenul si am decis ca este timpul pentru o provocare si mai mare: CCNA Security.

De data aceasta am vrut sa fac totul de unul singur, fara ajutorul unei academii/instructor care sa ma pregateasca. Pentru acest examen am studiat 3 luni si am reusit sa trec certificarea cu brio in luna martie 2013.

In luna mai a anului 2013 am castigat Concursul National de Retele de Calculatoare, AcadNet. In urma acestui concurs am fost admis ca olimpic la Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Intre timp am ajuns sa fac training IT online (Retelistica, Linux, Programare, Securitate) si pe YouTube, unde in prezent canalul meu are peste 30.000 de abonati si peste 2 Milioane de vizualizari totale.

Ani Experienta in IT

Studenti

Abonati pe YouTube

Tutoriale pe YouTube

materiale pentru tine

Afla mai multe despre ce fac

Pasiuni

Sunt pasionat de

Retele de Calculatoare

Cu aceasta arie a IT-ului am inceput. Mi-a placut faptul ca puteam sa conectez lumea si usor, usor sa-mi formez propriul Internet. Astfel mi-am dezvoltat o pasiune de invatare (si predare) pentru aceasta arie.

Programare cu Java

Un trend in continua crestere si expansiune. Am ramas surprins prima data cand am dat de ea pentru ca puteam sa fac un calculator sa faca ceea ce ii spuneam eu. Asta m-a surprins si m-a facut curios.

Securitate Cibernetica

Hacking…. mi-a sunat mereu bine acest termen. Poate pentru ca este un termen “la moda”, dar mereu am stiut ca trebuie sa stiu foarte multe pentru a ma considera cu adevarat un Hacker. Asta m-a motivat.

Programare cu Python

Un trend in continua crestere si expansiune. Am ramas surprins prima data cand am dat de ea pentru ca puteam sa fac un calculator sa faca ceea ce ii spuneam eu. Asta m-a surprins si m-a facut curios.

Programare cu Android

Un trend in continua crestere si expansiune, Programare aplicatiilor mobile pe Android. Colegul meu Edvin, te va invata pas cu pas cum sa-ti creezi propriile aplicatii pe Android si cum sa incepi sa-ti monetizezi munca.

Linux & Servere

Foarte mult timp mi-am pus intrebarea legata de Servere. “Oare ce este un Server ? cum arata ? si mai ales cum functioneaza ?” Intr-un final am aflat si bineinteles  ca mi-am facut propriile Servere (in Linux).

Invata IT de la 0!

Cu ajutorul cartilor mele vei putea invata IT rapid si usor, de la 0, indiferent daca ai sau nu experienta in domeniu.