fbpx

💻 In acest articol #3 din seria Invata Programare, vei afla ce este o Functie in programare si cum definesti o Functie in Python. E timpul sa invatam programare. Hai sa incepem !

Ce este o functie in programare?

O functie este un „bloc” de cod care poate fi reutilizat. Scopul unui programator este sa scrie programe, dar aceste programe nu trebuie sa contina doar COD.

Acest cod trebuie sa fie optimizat (si scris eficient) astfel incat programul sa consume cat mai putina memorie si sa ruleze eficient.

Pentru a indeplini acest obiectiv, functiile sunt de mare folos pentru ca ne permit sa scriem codul o data si sa-l reutilizam ori de cate ori este necesar.

In exemplul din acest video am creat mai multe functii pe care le-am reutilizat folosind valori diferite la fiecare „apelare” a functiei.

Cam atat am avut de spus in acest articol.

Ce iti recomand este sa treci la treaba (asta daca nu ai facut-o deja) si sa incepi sa aplici ceea ce am studiat in acest tutorial de programare pentru incepatori in Python.

Daca esti interesat sa inveti mai multe despre Programare (in general) in limbajul Python, atunci te invit sa intri AICI.

Mult spor iti doresc,
Ramon (cel care te sprijina in procesul tau de crestere)

cum sa incepi in securitate it ramon nastase

INCEPE RECONVERSIA PROFESIONALA IN SECURITATE IT,PORNIND DELA ZERO, CHIAR DE ACUM!

Iti ofer 3 Lectii Gratuite practice despre Securitate IT prin care sa iti arate cum sa faci asta

 

Intra pe mail pentru a citi prima lectie